En av mina facebookvänner

Låt mig citera en av mina facebookvänner "Ni tjejer är så pinsamma, vad är det ni håller på med? Ni drar alla män över en och samma kant som jag precis gjorde. Vi ber er inte att se på oss som hjältar vi ber er bara att inte se oss alla som idioter. Är trött på eran idioti. Tänker dra er alla över samma kant som ni gör." Det är alltså hens kommentar till texten här nedanför. Jag vet inte om det ens behövs en kommentar till hens uttalande. Jag förstod i alla fall inte idiotin med tjejens inlägg nedan. (bör även tillägga att det heter "dra folk över en KAM". Inte kant.

 

"Du är duktig, du slåss inte, du våldtar inte, du håller dörrar för tjejerna som är på väg in/ut före/efter dig.
Du har aldrig tagit på någon utan deras samtycke. Du har backat när hen har sagt att det inte var okej.
Du är duktig. Du är inte som den där lilla gruppen som förstör för alla andra män.
Oj. Så duktig.
Så duktigt att du inte inkräktar i mitt personliga sfär utan att jag har gett invit.
Så duktigt att du inte kommenterar på mitt utseende när jag går förbi.
Så duktigt att du inte tafsar på mig när jag är full.

 

Du är så duktig, käre “Inte-Alla-Män”-man.
Verkligen.

 

Eller, vänta lite nu. Nej, det är väl ändå inte duktigt? Det är väl ändå en självklarhet.

 

Du får inte en klapp på huvudet och en kaka för att du låter bli att göra saker som du ändå inte ska hålla på med.
Du får inte ett tack av polisen varje gång du har haft möjligheten att begå ett brott men låtit bli.
Du skall inte få ett tack för att du inte våldtar.

 

Det är en fucking självklarhet.

 

Under de senaste dagarna har ett debattinlägg cirkulerat i sociala medier. En tjej på 16 år som berättar om hur hon känner sig rädd på kvällarna, hur hon ser alla män hon möter som potentiella våldtäktsmän, hur hon måste hålla nycklarna mellan knogarna för att känna att hon har någon form av kontroll. Hur hon pratar med sin mor i telefon medan hon går, så hon inte är helt ensam, eller har numret till polisen inknappat i telefonen så att hon lätt kan ringa om något skulle hända.

 

En tjej på 16 år.

 

Hon är rädd för att bli överfallen på gatan av okända män, för det händer ännu i vårt samhälle.

 

I somras blev en ung kvinna våldtagen under festivalen i Bråvalla. Våldtäkten var för kort för att räknas som en faktisk våldtäkt.

 

Innan dess hade en kvinna skrikit så hennes hals svullnade. Men mannen kunde ju inte vetat att hon inte ville.

 

Innan dess var det en tjej som fick en flaska upptryckt i underlivet. Men hon försökte bara hålla ihop benen för hon var blyg.

 

Hör ni hur skevt det låter?

 

Hör ni själva hur vidrigt det låter?

 

Kvinnor blir våldtagna varje dag i Sverige. Inom förhållanden, på krogar, på gatan…

 

Kvinnor blir frågade vad de hade på sig. De kanske hade gett en invit utan att mena det? Kvinnor blir frågade hur mycket de hade druckit den kvällen. De kanske inte borde blivit så fulla? Kvinnor blir frågade om de ändå inte ville göra pojkvännen glad, för de kan väl inte bli våldtagna av någon som de redan valt att ha sex med?

 

En tjej på 16 år förklarar att hon är rädd. Hon förklarar att hon måste se män som potentiella våldtäktsmän för att dessa saker fortfarande händer i vårt samhälle.

 

Vad var reaktionen på detta?

 

Hat.

 

Hur vågar hon sitta där och påstå att alla män kan vara våldtäktsmän?! Hur vågar hon påstå att män kan vara en fara för henne?!

 

ALLA MÄN VÅLDTAR JU FAKTISKT INTE!

 

Nej! Menar du det?!
Så tokigt! För det är nämligen så att jag, som är kvinna, född i detta samhälle och uppvuxen som kvinna i detta klimat kan mycket väl veta att alla män inte våldtar.

 

Här är kruxet: Det är tillräckligt många som gör det att vi ändå måste vara på vår vakt, för de dumma asen vägrar ju ha skyltar på sig.

 

Så enkelt är det. Vi kan inte se på dig hur hygglig du är. Vi kan inte se på dig om du är eller inte är en våldtäktsman. Det enda vi vet är att vi från barnsben fått höra att vi som kvinnor måste akta oss för män, se till att vi klär oss rätt, uppför oss rätt och verkligen vara hyperuppmärksamma på varenda liten skiftning i kroppspråket hos män, för vi kan minsann inte lita på dem.

 

Klär vi oss för utmanande så får vi ju faktiskt skylla oss själva. Om vi flörtar med någon så får vi skylla oss själva.

 

Våldtäkt, av någon suspekt anledning, har alltid setts som ett brott som offret är skyldig till. Vi som kvinnor måste gjort något för att provocera fram det.

 

En tycker att, år 2014, så borde vi kommit längre.

 

En våldtäktsman är, i mångt och mycket, en vanlig man. Han är en man som vill ha det på sitt sätt och ser aggression, särskilt sexuell aggression, som en del av maskulinitet. Han ser det som ett sätt att få sin vilja igenom.
Vi daltar även med män. Vi ursäktar män som påstår sig inte kunnat förstå att offret sa nej, eller som inte förstår att allting förutom ett aktivt JA är ett nej.

 

Nej, alla män våldtar inte. Vi vet detta men om jag skulle ställa fram en skål med godis framför er och sedan säga “10% av dessa är förgiftade”, skulle ni då våga ta en handfull?

 

När 98% av de våldtäkter som anmäls utförs av män så är det inte konstigt att vi är osäkra när vi träffar en främmande man. När BRÅ uppskattar att det sker 36 000 våldtäkter varje år (alltså 100 om dagen) och att kvinnor är överrepresenterade bland offren så är det inte konstigt att vi väljer att gå med nycklar i handen, eller att vi garderar oss genom att gå till andra sidan gatan när vi träffar en man på kvällar och nätter.

 

Om du får veta att det sker över 36 000 våldtäkter per år i Sverige, att kvinnor är överrepresenterade och att de flesta förövarna är MÄN, och din första reaktion är att skrika “INTE ALLA MÄN” samt att sedan som man försöka ta tolkningsföreträde över någon som levt med hotet om våldtäkt hängandes över sig sedan hon kunde förstå vad order innebar så är du en del av problemet.

 

Du är inte duktig som inte våldtar.

 

Du är inte duktig som inte slår.

 

Du är inte duktig som inte tafsar.

 

Du är inte duktig som inte kommenterar.

 

Du uppnår den absoluta minimigränsen för vad som kan anses vara rent jävla hyfs.

 

Å, käre “Inte-Alla-Män”-man.

 

Dra. Åt. Helvete."


Kommentarer
Postat av: emma

ryser. ryser för att detta inlägg var så jävla sjukligt bra

2014-11-30 @ 20:53:03
Postat av: Fanny

Bästa jag läst, så jävla rätt

2014-11-30 @ 23:42:40
Postat av: Alla-Män - man

Sjukaste jämförelsen ändå, " Nej, alla män våldtar inte. Vi vet detta men om jag skulle ställa fram en skål med godis framför er och sedan säga “10% av dessa är förgiftade”, skulle ni då våga ta en handfull? "

Menar du att du brukar rada upp män utanför krogen ( om du nu är så gammal ), ta en "handfull" av dom och dra med dom hem och sedan hoppas att du inte tog nån av de här 10 % som nu är våldtäktsmän?
Eller är det bara en helt sjuk jämförelse?..

2014-12-01 @ 09:36:50
Postat av: Alla-Män - man

Sjukaste jämförelsen ändå, " Nej, alla män våldtar inte. Vi vet detta men om jag skulle ställa fram en skål med godis framför er och sedan säga “10% av dessa är förgiftade”, skulle ni då våga ta en handfull? "

Menar du att du brukar rada upp män utanför krogen ( om du nu är så gammal ), ta en "handfull" av dom och dra med dom hem och sedan hoppas att du inte tog nån av de här 10 % som nu är våldtäktsmän?
Eller är det bara en helt sjuk jämförelse?..

2014-12-01 @ 09:37:19
Postat av: Anonym

så jävla rätt, och skitbra inlägg, alla borde fatta detta!

2014-12-01 @ 17:21:48

Oki här kommenterar du:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (om du har en fråga så underlättar det)

Your blog my love:

Undvik elakheter, plzz:

Trackback
RSS 2.0